Kvällens föreläsning

 

Eva gick igenom sitt grundtänk i agilityn och gav oss råd om att träna in en hel del färdigheter innan man ens startar hinderträningen, sånt älskar jag! Det gör agility tillgängligt för oss alla, det går att göra så mycket på hemmaplan 🙂

Exempelvis, lär hunden att…

Gå emellan… Stolar, pallar, koner och annat du har tillgänligt…

Runt… Golvlampa, träd, stolpar och annat som finns tillgängligt…

Över… Ditt utsträckta ben, sopskaft som ligger på telefonkataloger och annat som finns tillgängligt…

Under… Handduk, lakan, dina ben när du sitter på golvet och annat du har tillgängligt…

Genom… Stolar med lakar över, rockring, dina armar och annat du har tillgängligt…

… Ostadiga föremål, “kotten” från Ikea, skatebord, pressening och annat du har tillgängligt…

Detta är bara förslag, du kan säkert fylla på med en massa annat bakom varje punkt. Om hunden lär sig alla dessa grundfärdigheter kommer hinderträningen att bli väldigt lätt då hunden redan kan beteendena! Lovley! Eller hur!
En av anledningarna att jag aldrig tränat agility förrän nu var att jag kände att det var väldigt otillgängligt, jag kunde inte träna var som helst utan det krävdes att jag skulle ta mig till brukshundsklubben, vilket jag inte hann speciellt ofta. Därför har det dröjt ända till nu innan jag tog mig i kragen och satt igång, och ju mer jag tittade på filmer och lärde mig om sporten och träning så insåg jag att jag kunde göra hur mycket som helst hemma! Vilket jag också gjort, jag har bara haft mina hinder i 1,5 mån, innan dess tränade jag nästan bara på hemmaplan. Jag hoppas att jag kan övertyga fler som har varit sugna på agility (som jag alltid varit) men inte känt att det funkar när tillgången på hinder är väldigt begränsat. Nu är det bara att köra igång 😉