Vilka ingångar!!!

Kom igen så leker vi!

Kom igen så leker vi!

Jag hann med ett litet slalompass med Flash & Ice igår eftermiddag, vilka ingångar Flash fixar! Riktigt snyggt! De enda misstagen han gjorde var när han jag hade honom på vänster sida och skickade in honom från riktiga svåra vinklar, där missade han den första porten och gick in i den andra 2-3 ggr under hela träningspasset. När jag skickade honom från höger sida fixade han varenda ingång! Från vilken vinkel som helst och på varierande avstånd, allt upp till ca 10 från slalomen. Imponerande kille 🙂 Nu gäller det att få samma säkerhet från andra sidan, han låg igår på ca 80% rätt så nu måste vi jobba på att höja den siffran.

Ice har inget fel på sin motivation i alla fall, han jobbar och jobbar och jobbar! Han är nu uppe i 6 pinnar 🙂 Fortfarnade mycket misstag men han jobbar på tills han får till det, helt underbart att träna honom. Han har svårare för att komma från höger än vänster, tvärtom från Flash. Han har svårare att samla ihop sig och runda den första pinnen, hans fart gör att han missar och springer förbi hela slalomen ibland. Han lyckas oftare från andra sidan. Med Ice tar jag en liten annan väg än med Flash, jag la bara till två pinnar till efter han fixat 4 pinnar. Det gjorde jag inte med Flash. Ice motivation sjunker inte på samma sätt om han misslyckas många gånger efter varandra, han fortsätter tills han löser det. Därför testade jag denna väg istället, vilket han självklart fixade 😉 Nu gäller det att få upp lite mer medvetenhet och säkerhet på dessa 6 pinnar, sen lägger jag till ytterligare 6 st efter ca 1,5-2 m. Så han bara hinner komma ur de första 6 pinnarna för att sedan ta ett par språng in i nästa set på 6 pinnar. Första gångerna kommer jag att avbryta honom för att belöna mellan de två seten, sedan kommer han få ta båda för att få sin belöning. När detta funkar till 80% så kommer jag att flytta in de andra setet närmare och närare tills mellanrummet är borta och det står 12 pinnar på rakan. Jag räknar med att detta kommer att ta 4-5 träningspass till, från där vi står idag. Så ser min plan ut idag, får se om den kommer att ändras på vägen eller om det är en bra plan 😉

PA050022

Jag är helt klart nöjd med våra framsteg i slalomträningen så här långt!