Läskiga hinder

Jag och Eleonor hann med ett träningspass innan det blev planering med Cilla. Sen ringde vi till Hege (Ice uppfödare) som har en kull valpar som är leveransklara om ca 2 v. Eleonor bokade den sista hanen! Så nu blir det en tripp till Norge och hämta puppy 🙂 Jag tar med mig Ice så jag kan visa upp vilken fin och duktigt liten kille han har utvecklas till. Ska bli riktigt kul!

Ja, jag e modig :)

Ja, jag e modig 🙂

Idag var det dags att introducera Ice för den platta tunneln och balansbommen, hinder som kan var lite läskiga till en början för en ny hund. Den platta tunneln var det inga problem med, efter ett par repetitioner så sprang både Flash & Ice med lätthet igenom. Balansbommen är dock läskig för båda gossarna, Flash tycker den är riktigt läskig och Ice är lite osäker. Med den vetskapen tog jag med ett helt paket tortellini som jag kokade innan jag åkte hemifrån. Min plan är att bygga massor av värde för balanshindren genom GODA belöningar och att använda mig av negativ förstärkning (bära ned, ta bort dem från hindret när jag får de beteendet jag vill ha). Så för varje trevande steg upp för balansen fick de äta stora goda skickfyllda tortellinis, när de hade kommit en bit upp bar jag ned dem igen. Kriteriet för att jag skulle bära ned dem var att de stod stadigt på balansen eller var på väg uppåt. Detta resulterade i att de genast ville upp på balansen igen, de försökte till och med smita upp när jag och Eleonor började prata om olika sätt att träna hindret. Mycket lyckat! När vi gick därifrån hade de båda en vilja att gå upp på balansen igen 🙂 Ska bli intressant och se vad som händer nästa gång!

Oj va ynklig man kan se ut ;)