Kurs på Hundens Hus & Filmredigering

Jag & Ice hade en “Lördag hela veckan” igår eftermiddag inne på Kungsholmen, e riktigt kul kurs med stora utvecklings möjligheter. För Ice var det hans andra “Lördag hela vecka”, den första han var med på så hade han endast varit hos oss i en dag! Kursdeltagarna fick testa på att skapa nya belöningar genom att höja värdet på dessa med något de redan såg som en belöning, något deltagarna snabbt upptäckte var att de hunden såg som en belöning nu behövde inte vara det om 5 min. Motivationen för dessa ting ändrades ständigt, något att tänka på när vi vill förstärka beteenden vi vill ha. Vad är det hunden vill ha här och nu? Självklart är det inte alltid vi kan bjuda på det men… Ju fler saker, aktiviteter, händelser  osv som hunden finner förstärkande, ju lättare kommer det vara att träna hunden. Så det absolut första du till din fördel ska träna hunden till är att tycka om, vilja ha och be om en mängd olika saker som DU kontrollerar. Allt det goda i livet ska du vara nyckeln till!

Under kursen kom Kalle (vår redigerare) med allt film material vi fått ihop 🙂 Nu börjar timmarna framför datorn och välja ut filmklipp till våra 2 kommande dvd:er, det är 9 timmars material att gå igenom… bara att sätta igång, pust! 🙂

Utmattande att vara lärare!

Utmattande att vara lärare!