Spårkurs med massor av myggbett!

Andra tillfället av spårkursen var en myggplåga för oss alla, fyrbenta som tvåbenta! Imorgon blir det att köpa myggspray innan sista kurstillfället. Då blir det bland annat spårupptag vi kommer att jobba med.  Golden pojken Sudden tycker inte om att sitta uppkopplad överhuvudtaget, så honom avslutade vi med att träna på att hålla sig lugn och passiv medan han uppkopplad. Matte gick bara bort ett par meter, när Sudden var tyst och stod stilla vände sig matte om och kastade en korvbit till honom, efter ett par repetioner satt sig Sudden ned och efter det la han sig. Då gick matte tillbaks och bjöd honom på en korvbit och gick iväg igen, låg Sudden kvar återvände matte direkt och bjöd på ytterligare en korvbit. Detta upprepades några gånger, Sudden förstod att det var lönsamt att ligga lugnt och stilla. Då gick matte tillbaks och kopplade loss honom, självklart lugnt och sansad själv. Framgångsrika resultat på en gång 🙂 Men detta skulle matte upprepa en gång om dagen en tid framöver så de slipper stressen och ångesten när han kopplas upp.

Redo för spårträning :)

Redo för spårträning 🙂