Häftig puppy!

Ice utvecklas till en riktigt häftig liten individ, han är glad, öppen, nyfiken, orädd, framåt, och bestämde sig idag för att han var stor nog att gå i trappor alldeles själv. Inte skulle han sitta i matte eller husses famn när storebröderna far iväg på  sitt “varsågod”. Nä, han kan minsann han också 😉 Vi har fortfarnade inte lärt in en enda signal förutom hans namn, det “enda” vi gör är att bygga värde för de beteenden vi tycker om. Vi betalar honom när han håller sig i närheten av oss, saktar av farten för att vänta in oss, väljer bort andra “roliga saker i omgivningen”, söker vår kontakt osv… Vi betalar bland annat med social kontakt (vilket han svarar jättebra på :)), gobitar eller hans mat som vi har med oss och självklart massor av olika lekar 🙂 Leken är det vi jobbar mest på, nu har det blivit lekar som bygger driv och motivation vilket vi kommer att behövas i hans blivande agility karriär 😉

Imorgon ska lilla Gremlin och jag spendera hela dagen tillsammans, det blir miljö och social träning som startar på Lovisagården och slutar inne på Kungsholmen där han ska få träffa en ny liten kompis, en vit herdehunds valp vid namn Izzy 🙂

P5280205