Carolina Sixt

Vilken kurs detta har varit!! Genomtänkt, med en röd tråd, övningar som man sakta bygger upp till alltmer avancerade nivåer, varje steg bygger på de tidigare stegen, det är ett otroligt bra upplägg, sakteliga ökar man hunden belöningsmotivation och fart, jag har som bieffekt fått hundar som går bättre i koppel, tar mer kontakt spontant och helt enkelt en finare relation med hundarna. Och vi har haft himla roligt längs vägen!
Mina förutsättningar: gått många olika typer av ”live”-kurser hos helt olika instruktörer och deltagit i online-kurser på två andra ställen tidigare. Tre omplaceringshundar med väldigt olika kynne: bolltokige boxern Abbe som älskar både godis och leksaker men varvar upp något helt galet, lekfulla men oh-så-störningskänsliga boxern Smilla och pitbullmixen Frasse som tittade med förfäran första gången jag tog fram en leksak, hade uppenbarligen aldrig varit med om något liknande tidigare i livet.
Jag tvekar inte att varmt rekommendera Kickans kurser, trots mina tre helt olika hundar har jag kunnat utvecklas med alla, många instruktörer är väldigt fast i sina träningsformer och har ett koncept som alla hundar ska passa in i, här får man flera olika tips beroende på om man behöver gasa mer, bromsa mer, om du har flera hundar osv. Möjligheten att få feedback är också värdefull, svaren kommer extremt snabbt i forumet och det är omfattande svar, på en kurs jag gick online på ett annat ställe fick man någon rad för varje film man skickade in, här är det rejäla utläggningarna med personligt utformade råd. Och ingen behöver heller känna sig tvungen att skicka in filmer om man inte är bekväm med det, rena frågor kan läggas upp ändå och man ser alla andras frågor och filmer också, så man lär av varandra jag tyckte att atmosfären var öppen och trevlig. Och det smarta upplägget och de fina filmerna, texterna och bilderna har varit såååå motiverande, helt fantastiskt, trodde inte innan att man kunde få så mycket pushning i sin träning utan att faktiskt träffas ansikte mot ansikte, men den här kursen är minst sagt medryckande, så ta chansen och häng på!
En av fördelarna med att gå en onlinekurs är att man så fort man blir tveksam över instruktionerna kan gå igenom dem gång på gång, man tar till sig olika saker och ser nya detaljer i filmerna varje gång. Dessutom kan man gå kursen precis när man själv hinner och slipper passa en viss tid och missa enstaka lektioner för att man har något annat inbokat. Även om jag hör till de otekniska som inte skickar in filmer så har jag filmat min träning och tittat själv och det är otroligt intressant och nyttigt att se sig själv och de olater man har lagt sig till med, man ser sin timing och sin placering av belöningar osv. Det är också lärorikt att följa andra ekipage och deras utveckling, man kan ta till sig mycket från andras träning och det gör man aldrig på samma vis på en livekurs, man hinner inte både träna och titta på andra när man tränar tillsammans i grupp.
Det här är helt enkelt farligt beroendeframkallande! Jag bara längtar tills att nästa kurs som passar mig dyker upp på hemsidan!

carolinasixt

Kommentarer avstängda