Bodil Olsson, Hägerstens Hundcenter

Jag har gått Antijakt-skolan online med min hund Klara och är mer nöjd än jag någonsin varit med någon kurs tidigare! Min hund reagerar egentligen inte nämnvärt på vilt utan jag gick främst kursen för att min hund reagerar mycket starkt och med aggressivitet på andra hundar, och hon reagerar då främst på rörelse och fart.

Kursen är mycket pedagogiskt upplagd och det är toppen att närsomhelst under kursens gång kunna gå tillbaka och ta fram instruktioner och filmklipp för att repetera eller friska upp minnet. Forumet där vi kunnat lägga upp filmklipp för feedback samt ställa frågor har varit guld, där har vi även kunnat följa varandras utveckling och få tips på hur andra löst eventuella träningsproblem.
Alla övningar i kursen vävs ihop i varandra, från enklare lekar till avancerade stadge- och impulskontrollsövningar vilket gör det lätt att följa. Övningarna är otroligt genomtänkta och ökar stegvis i svårighetsgrad.

Efter avslutad kurs har jag fått så otroligt mycket mer än jag hade vågat hoppas på. Min och Klaras relation har stärkts och det har hänt massor av dessa månaders träning. Jag har fått en hund som har en mycket högre förväntan på mig än hon tidigare haft och det är en otrolig känsla att se henne titta på mig med lysande ögon och be att få träna, när hon tidigare varit ganska svårmotiverad.

Belöningssignalen vi tränat in under hösten har gett oss massor i vårt arbete med hundmöten på promenad, men det största som hänt är ändå det i vårt arbete med ljudrädsla. Klara blev svårt traumatiserad när hon som ettåring kom lös på tolvslaget på nyårsafton och flydde till skogen där jag tjugo minuter senare med hjälp av ficklampa hittade henne under en gran. Det går aldrig att helt reparera skadorna efter ett sådant trauma men jag har ändå provat att jobba med belöningssignal och lek under sommaren och hösten när vi hört ljud som hon reagerat på. När jag för ett par veckor sedan för första gången någonsin lyckades bryta hennes skräck med lek när någon sköt en raket kom tårarna… Tack Kickan för den här kursen, den har betytt så mycket för både mig och Klara!

Kommentarer avstängda