Inkallningskolan, självstudiekurs online

1,500.00 kr - Köp den här kursen

Lektioner

2. SSO Inkallningsskolan #Träningsupplägg

För att nå framgång med sin träning krävs inte bara bra belöningar, en belönings motiverad hund och bra övningar, man behöver även planera kring träningen och resten vardagen.

3. SSO Inkallningsskolan #1 Sorkleken

Complexity: Easy

Skapa en super belöning genom jakt & kamplek! Genom att väcka och koppla hundens jaktlust till lek med dig får du en riktigt förstärkande belöning som både skapar motivation och glädje.

4. SSO Inkallningsskolan #2 Missar/Fintar

Complexity: Standard

En belöning kan ges på många olika sätt, och beroende på hur belöningen presenteras kan den skapa olika bieffekter och få olika värden. I den här leken (belöningsprocessen) ökar hundens intensitet och glädje för belöningen.

5. SSO Inkallningsskolan #3 Bowlinglekar

Complexity: Easy

Bowling är lekar med mycket action där vi får in "lek effekten" även med mat belöningar. Genom att få upp aktivitetsnivån gör det hunden mer störnings tålig och det ökar även värdet på belöningen. Bowlinglekar skapar både belöningsprocesser och suveräna inkallningsövningar!

8. SSO Inkallningsskolan #6 Racet!

Complexity: Easy

För att få hunden att lägga in en extra växel och ge 100% för att komma åt sin lön kan man springa ikapp med hunden, den som kommer först fram vinner belöningen! Genom att tävla med hunden om belöningen byggs hundens driv och motivation för belöningen upp.

10. SSO Inkallningsskolan #8 Two toy game

Complexity: Standard

Att hunden kommer tillbaka med leksaken efter ha vunnit den i kamp alternativt jagat ifatt leksaken ger dig fler belöningsmöjligheter. Det förbättrar även samspelet, kommunikationen och leken er emellan. Den här leken ger grundkunskaperna i apporteringen. Att starta leken i på en begränsad yta (hall, korridor eller liknande) optimerar chanserna för ett snabbt och lyckat resultat.

11. SSO Inkallningsskolan #9 Dead or Alive, steg 1 & 2

Dead or Alive är en lek med massor av lärdomar som kan utvecklas i princip hur långt som helst. I de första stegen lär sig hunden att skifta mellan olika leksaker, släppa på "tack", behålla självkontroll och inte gripa leksaken förrän "Ta den!"

13. SSO Block 2. Inkallning

I andra blocket börjar vi med inkallningsträningen, och har du följt de tio första lektionerna i block ett så har du redan lagt grunden inför många av övningarna.

14. SSO Inkallningsskolan #1 Betinga signal

Complexity: Easy

Det här är en en övning som kan göras, var som helst, när som helst. Det enda som behövs är en gäng godbitar som hunden verkligen uppskattar (och gärna leksaker ifall hunden uppskattar lek).

15. SSO Inkallningsskolan #2 Ta tag i halsbandet

Complexity: Easy

För att hunden inte ska associera att vi tar tag i halsbandet med ”nu är det roliga slut, jag blir uppkopplad” eller någon annan typ av frustration så är det viktigt att vi tränar detta i samband med både hantering, passivitetsträning och inkallning.

16. SSO Inkallningsskolan #3 Namnleken

Complexity: Standard

För att få hunden att lystra på sitt namn och genast vända om och titta på dig oavsett vad för intressanta saker som finns framför nosen på dem ska du leka namnleken. Namnleken får hunden att förstå att det inte är någon idé att ignorera när matte eller husse kallar, tvärtom tar det bara längre tid eller så blir "det" inte av alls!

17. SSO Inkallningsskolan #4 Korridorleken

Complexity: Standard

Med den här leken skapar man rätt respons på inkallnings signalen redan från början. Med korridorleken har vi skapat en situation där hunden gör rätt vid varje repetition, detta skapar en perfekt grund för hundens association till inkallnings signalen.

18. SSO Inkallningsskolan #5 Bowlingleken, steg 1 & 2

Complexity: Standard

I den här leken lär sig hunden att snabbt slänga sig om och springa emot dig på din inkallningssignal. Det är en lek med mycket action där vi får in "lek effekten" även med mat som belöning. Att få upp hundens aktivitetsnivå i bowlingleken gör honom mer störnings tålig och det ökar även värdet på belöningen.

23. SSO Inkallningsskolan #10 Motivations inkallningen

Complexity: Standard

En gammal goding som höjer hundens motivation, driv och fart i inkallningen. Övningen behöver en medhjälpare. Leken fungerar bäst med en medhjälpare som håller hunden men den kan även lekas ensam med hunden i lina.

24. SSO Inkallningsskolan #11 Kull!

Complexity: Easy

En rolig lek som lär hunden att bokstavligen slänga sig om emot dig på inkallningssignal. Kull går ut på att få hunden att blixtsnabbt reagera på given inkallningssignal och störta in till dig.

25. SSO Inkallningsskolan #12 Kiosken, steg 1.

Complexity: Easy

Kiosken lär hunden att det aldrig är lönsamt att bli kvar hos en störning (något hunden är intresserad av) om du har kallat in. Det enda lönsamma valet är att avbryta aktiviteten och välja att komma på inkallning!

26. SSO Inkallningsskolan #13 "Hit!" - Hala in!

Hit hala in är en övning som kan göras var som helst hur som helst redan från början. Den lär hunden att vända om och komma in till dig på inkallning signal oavsett miljö och störning.

27. SSO Inkallningsskolan #14 Kiosken, steg 2.

När hunden har förstått förutsättningen för lön, det vill säga att alltid komma på inkallning, även fast han är upptagen med att äta godbitar hos medhjälparen, är det dags att göra det lite svårare.

28. SSO Inkallningsskolan #15 Skvallerträning

När du väl har en hund som älskar dina belöningar och reagerar med glädje och förväntan på en belöningssignal, det vill säga, en signal som betyder att belöning är på väg, kan skvallerträningen börja.

30. SSO Inkallningsskolan #Bonus 1. Gas & Broms

Complexity: Standard

Som med allt här i livet så behövs en balans, även så i hundens träning och vardagsliv. För mycket av det goda kan leda till en överstimulerad och stressad hund. Likaså kan för lite stimulans leda till understimulerad, uttråkad, deprimerad och/eller stressad hund. Nyckeln är balans!

31. SSO Inkallningsskolan #Bonus 2. Burlekar

Att kunna ha hunden i bur kan vara väldigt praktiskt många gånger. När ni får främmande, när barnen leker med sina kompisar, när ni ska på besök någonstans, när ni ska på kurs eller på tävling. I dessa situationer och många fler kan det vara bra att hunden förblir lugn och att han kan känna sig trygg på sin plats.