Antijaktskolan, självstudiekurs online

1,950.00 kr - Köp den här kursen

Lektioner

2. SSO Antijaktskolan #Träningsupplägg

För att nå framgång med sin träning krävs inte bara bra belöningar, en belönings motiverad hund och bra övningar, man behöver även planera kring träningen och resten vardagen.

5. SSO Antijaktskolan #1 Sorkleken

Complexity: Easy

Skapa en super belöning genom jakt & kamplek! Genom att väcka och koppla hundens jaktlust till lek med dig får du en riktigt förstärkande belöning som både skapar motivation och glädje.

6. SSO Antijaktskolan #2 Missar/Fintar

Complexity: Standard

En belöning kan ges på många olika sätt, och beroende på hur belöningen presenteras kan den skapa olika bieffekter och få olika värden. I den här leken (belöningsprocessen) ökar hundens intensitet och glädje för belöningen.

7. SSO Antijaktskolan #3 Bowlinglekar

Complexity: Easy

Bowling är lekar med mycket action där vi får in "lek effekten" även med mat belöningar. Genom att få upp aktivitetsnivån gör det hunden mer störnings tålig och det ökar även värdet på belöningen. Bowlinglekar skapar både belöningsprocesser och suveräna inkallningsövningar!

10. SSO Antijaktskolan #6 Racet!

Complexity: Easy

För att få hunden att lägga in en extra växel och ge 100% för att komma åt sin lön kan man springa ikapp med hunden, den som kommer först fram vinner belöningen! Genom att tävla med hunden om belöningen byggs hundens driv och motivation för belöningen upp.

12. SSO Antijaktskolan #8 Two toy game

Complexity: Standard

Att hunden kommer tillbaka med leksaken efter ha vunnit den i kamp alternativt jagat ifatt leksaken ger dig fler belöningsmöjligheter. Det förbättrar även samspelet, kommunikationen och leken er emellan. Den här leken ger grundkunskaperna i apporteringen. Att starta leken i på en begränsad yta (hall, korridor eller liknande) optimerar chanserna för ett snabbt och lyckat resultat.

13. SSO Antijaktskolan #9 Dead or Alive, steg 1 & 2

Dead or Alive är en lek med massor av lärdomar som kan utvecklas i princip hur långt som helst. I de första stegen lär sig hunden att skifta mellan olika leksaker, släppa på "tack", behålla självkontroll och inte gripa leksaken förrän "Ta den!"

15. SSO Antijaktskolan #Block 2. Inkallning

I andra blocket börjar vi med inkallningsträningen, och har du följt de tio första lektionerna i block ett så har du redan lagt grunden inför många av övningarna.

16. SSO Antijaktskolan #1 Betinga signal

Complexity: Easy

Det här är en en övning som kan göras, var som helst, när som helst. Det enda som behövs är en gäng godbitar som hunden verkligen uppskattar (och gärna leksaker ifall hunden uppskattar lek).

17. SSO Antijaktskolan #2 Ta tag i halsbandet

Complexity: Easy

För att hunden inte ska associera att vi tar tag i halsbandet med ”nu är det roliga slut, jag blir uppkopplad” eller någon annan typ av frustration så är det viktigt att vi tränar detta i samband med både hantering, passivitetsträning och inkallning.

18. SSO Antijaktskolan #3 Namnleken

Complexity: Standard

För att få hunden att lystra på sitt namn och genast vända om och titta på dig oavsett vad för intressanta saker som finns framför nosen på dem ska du leka namnleken. Namnleken får hunden att förstå att det inte är någon idé att ignorera när matte eller husse kallar, tvärtom tar det bara längre tid eller så blir "det" inte av alls!

19. SSO Antijaktskolan #4 Korridorleken

Complexity: Standard

Med den här leken skapar man rätt respons på inkallnings signalen redan från början. Med korridorleken har vi skapat en situation där hunden gör rätt vid varje repetition, detta skapar en perfekt grund för hundens association till inkallnings signalen.

20. SSO Antijaktskolan #5 Bowlingleken, steg 1 & 2

Complexity: Standard

I den här leken lär sig hunden att snabbt slänga sig om och springa emot dig på din inkallningssignal. Det är en lek med mycket action där vi får in "lek effekten" även med mat som belöning. Att få upp hundens aktivitetsnivå i bowlingleken gör honom mer störnings tålig och det ökar även värdet på belöningen.

25. SSO Antijaktskolan #10 Motivations inkallningen

Complexity: Standard

En gammal goding som höjer hundens motivation, driv och fart i inkallningen. Övningen behöver en medhjälpare. Leken fungerar bäst med en medhjälpare som håller hunden men den kan även lekas ensam med hunden i lina.

26. SSO Antijaktskolan #11 Kull!

Complexity: Easy

En rolig lek som lär hunden att bokstavligen slänga sig om emot dig på inkallningssignal. Kull går ut på att få hunden att blixtsnabbt reagera på given inkallningssignal och störta in till dig.

27. SSO Antijaktskolan #12 Kiosken, steg 1.

Complexity: Easy

Kiosken lär hunden att det aldrig är lönsamt att bli kvar hos en störning (något hunden är intresserad av) om du har kallat in. Det enda lönsamma valet är att avbryta aktiviteten och välja att komma på inkallning!

28. SSO Antijaktskolan #13 "Hit!" - Hala in!

Hit hala in är en övning som kan göras var som helst hur som helst redan från början. Den lär hunden att vända om och komma in till dig på inkallning signal oavsett miljö och störning.

29. SSO Antijaktskolan #14 Kiosken, steg 2.

När hunden har förstått förutsättningen för lön, det vill säga att alltid komma på inkallning, även fast han är upptagen med att äta godbitar hos medhjälparen, är det dags att göra det lite svårare.

30. SSO Antijaktskolan #15 Skvallerträning

När du väl har en hund som älskar dina belöningar och reagerar med glädje och förväntan på en belöningssignal, det vill säga, en signal som betyder att belöning är på väg, kan skvallerträningen börja.

32. SSO Antijaktskolan #Ingen pålitlig inkallning?

Om du har tagit dig igenom hela inkallningsskolan och följt programmet enligt kursens upplägg men ändå inte nått tillfredställande resultat av en pålitlig inkallning, då hittar du anledningen här!

46. SSO Antijaktskolan #4 Dead or Alive steg 9

När hunden nu vant sig med att du även kan be honom att utföra ett beteende som "sitt" mitt uppe i leken kan du även börja smyga in andra signaler, dock en i taget tills du ser att hunden är med på noterna och svarar snabbt på given signal.

49. SSO Antijaktskolan #7 Dead or Alive steg 12

Nu har hunden blivit riktigt uppmärksam på vilken signal ("ta den!", sitt, ligg osv) du ger trots i högre aktivitetsnivå (mitt i lek), vilket betyder att hunden behöver utmanas ännu mer för att utvecklas vidare.

52. SS0 Antijaktskolan #10 Dead or Alive steg 15

Variera nu hur du leker, ibland springer du själv iväg efter "tack" så hunden får jaga efter dig, när han kommet ifatt busar ni loss tillsammans igen, och ibland, springer du iväg och när hunden jagar dig ger du en signal ("sitt" exempelvis).

54. SSO Bonus 2 #Dead or Alive med en leksak

För att göra leken så effektiv som möjligt är det bra att använda sig av en hårdare leksak, en du kan hålla ett stadigt grepp om med båda händerna och som hunden kan gripa i mitten av. En bitstock brukar fungera bra.

58. SSO Korrigera eller inte korrigera

Vissa av er kommer att nå hela vägen fram med den här kursen, och vissa kommer att ha en bit kvar att gå. Allt beror självklart på typen av hund, hur lätt eller svårbelönad han/hon är och hur mycket du tränat såklart. Här diskuterar jag inlärningen av en brytsignal, är det något du behöver eller inte?