Terry Gejdner

UTVÄDERING AV ANTIJAKTKURS hösten 2014

Jag och min hund NITRO har Avslutat Antijaktskolan Online kurs

Under hösten sedan September har jag och Nitro engagerat oss och tränat så gott vi kunnat trots motgångar och sjukdommar som gjort att träningen inte blivit varken kontenuelig eller alltid jätte engagerad.
Till saken kommer nu att denna kurs utförs genom olika Block, delar och möjligheter att utföra den helt i den takt man själv kan och vill. Detta har gjort att vi fått ut fantastiskt mycket, fått underbara tips och man önskar att man länge länge till skulle kunna återgå och se alla dessa noga gjorda filmsnuttar och bra texter som väldigt väl och bra beskriver och förklarar momenten.

Vi har insett att mycket av det som handlar om olika lekar har vi tidigare tränat lite på, vi har fått bra tips som även är väl användbara och lämpade till Hydro som kanske inte jagar i den bemärkelsen men som har problem med sitt vallningsbegär som också är en form av jakt och låsning.

Vi har massor kvar att träna på, men nu har vi fantastiska hjälpmedel och Nitro är fantastiskt duktig… Han kanske inte var den värsta jakthunden innan men nog har han försvunnit både en och två gånger tidigare både för mig och husse. Men nu känner jag att vi stärkt grunderna, har lite mer att träna på med stadgan och självkontrollen MEN det har vi fått fantastiskt tips och råd för att klara av…

Vad har vi då gått igenom och lärt oss!!
Vi har lärt oss sammarbeta och leka, Vi har lärt oss att Nitro skall ta mer kontakt med mig och hålla lite koll på matte och allt spännande som händer där. Att inte fastna på massa spår och underbara saker i skogen. Vi måste fortfarande träna på att inte bara springa iväg om det är något spännande djur som rör sig men vi har bra tränings tips och möjligheter att stärka detta.

Kursens uppdelning i Block gillar jag… det har på det viset varit lätt att längre fram i kursen gå fram och tillbaka genom blocken på ett bra sätt… lättare att hitta det man söker och är ute efter.
Jag har fått otroligt mycket från denna kurs och hade förståss önskat kunna ha tillgång till kurserna länge till, kanske mest för att vi varit sjuka och inte kunnat följa den som vi önskat. MEN nu sitter vi med MASSOR MASSOR av tips och information som kommer utveckla oss ännu mer. Hitta ännu mer glädje, samspel och vilja att hitta på saker under promenaderna.

Jag rekomenderar varmt att man går kurser hos Kickan, jag har gått massa olika kurser för många olika tränare och i många olika situationer. I just detta ämne som ger massor i så många olika situarioner inte bara vilt i skogen utan även när man går i stadsmiljö, om man är på promenad med eller utan koppel. Hon ger en energi och möjlighet att erbjuda hunden massor av hjärngympa. Det handlar inte bara om fart och fläkt utan även att få hunden att välja det föraren vill att den skall göra för att sedan få göra något mycket mycket roligare… Mycket träning på passivitetsmöjligheter
Signalkntroll och MYCKET MYCKET MER!

Jag är inte så bra på resentioner och denna kurs har gett oss så fantastiskt mycket mer. Vi kanske utvecklar den lite mer och skall senare ta lite lekbilder för att verkligen få se lite mer… Jag kan bara säga att jag trodde fart och snabbt bus skulle leda till massor av stress, hög energi nivå och ja energi upp över väggarna… Det är precis tvärt om. för plötsligt lär du hunden att det där som busas med eller händer runt ikring bara får tas på komando… En fantastisk känsla när du märker att hunden har självkontroll.

http://www.solahult.n.nu/hundar

Kommentarer avstängda