Såhär fungerar K9 Educations kurssystem!

Anmälan till en kurs görs genom att köpa kursen på respektive kurs sida, när du lagt din kurs i varukorgen fyller du i dina uppgifter samt väljer ett användarnamn och lösenord (kom ihåg att spara dessa, skriv ned dem någonstans). Innan du kan gå vidare till betalning måste du godkänna K9 Educations köpevillkor, så läs igenom villkoren innan du ”bockar i” godkännande rutan.

Du har fler olika betalningsalternativ, Klarna, Swish eller PayPal. Det går även att swisha kursavgiften till 123 222 02 59 (K9 Education) om tekniken skulle strula på hemsidan. Skriv bara vilken kurs du bokar.

Då du gjort din betalning skickas en bekräftelse till K9 Education och så fort vi godkänner ordern skickas ett bekräftelse-mejl ut till dig. Länken i bekräftelsemejlet gäller ENDAST ONLINE KURSER. Så har du bokat en onlinekurs hittar du ditt klassrum där, är det en vanlig kurs du bokat är det bara en tom länk, dvs inget att bry sig om.
Användarnamnet och lösenordet är det du använder för att sedan logga in på din kurs om du bokat en onlinekurs, och det gör du genom att klicka på den gröna ”Login” knappen ovanför huvudmenyn och sedan hittar du din kurs under ”Mitt konto” på ”Mina kurser”. Om du skulle glömma ditt lösenord, kan du återställa det genom att klicka på ”Login” och skriva i din mejladress och sedan klicka på ”glömt lösenord”. Följ sedan bara instruktionerna och välj ett nytt lösenord.

Ps! Användarnamnet är inte din mejladress, utan allt innan @ i din mejladress.