« Back to News

NY KURS! STADGA & IMPULSKONTROLL

I den här kursen kommer vi att fokusera på både impulskontroll och stadga. Impulskontroll är något vi måste lära hunden, precis som vilket annat beteende som helst. Genom att utbilda hunden i att kontrollera sina naturliga impulser skapar vi en cool och balanserad hund som inte går igång i onödan. För den otränade hunden finns det en mängd olika situationer och händelser som triggar igång hunden, inte minst rörelse! Det är ofta rörelse som får de flesta hundar att upptäcka hur häftigt det är med jakt, en katt springer ut ur buskarna framför er, en ekorre springer från ett träd till ett annat, en hare stöts upp ur blåbärsriset och försvinner iväg i snåret… Det är rörelsen som triggar igång hundens jakt och efter första jaktsituationen har hundens motivation för att jaga höjts avsevärt. Erfarenheten av att fått rusa efter ett flyende djur gör det oemotståndligt för hunden sedan låta bli.

Men det är inte bara vid jaktsituationer vi behöver att hunden praktiserar impulskontroll, utan det finns en mängd andra situationer där den här kunskapen kommer till nytta, inte minst vid hundmöten, vid hälsnings ceremonier, omkring barn, mat och vid vatten och sjöar för att nämna några exempel.

Stadga och impulskontroll går hand i hand, och det blir väldigt tydlig och enkelt för hunden att förstå konceptet impulskontroll då vi tränar på stadgan. Stadga behövs och används i princip överallt, i vardagen är det till stor fördel att kunna be sin hund att bli kvar på plats tills andra direktiv ges, och vill man ha en tränings och tävlinghund, eller kanske en arbetande hund är det ett måste med stadga! Så finns hundsport intresset är stadga, impulskontroll och signalkontroll A och O. Vill du ha en bra platsliggning i lydnaden, en stensäker startlinje i agilityn? Eller vill du ha en hund som poserar fint för kameran? Då har du hittat rätt!

Kursen kommer att innehålla bland annat impulskontrolls lekar, stationsträning och burlekar.

Kursdatum: Lör & Sön 15, 16, 22 & 23 aug 10.30-11.30