Pre Sport Puppy skolan Självstudiekurs

1,900.00 kr - Köp den här kursen

Lektioner

2. Självstudiekurs #Träningsupplägg

För att nå framgång med sin träning krävs inte bara bra belöningar, en belönings motiverad hund och bra övningar, man behöver även planera kring träningen och resten vardagen.

4. Valpkurs #Ryggsäcken - Hantering

Complexity: Standard

Ryggsäcken lär hunden att vara passiv i din famn, trygg i hanteringen, samtidigt som han lär sig att behålla självkontroll kring belöningar.

7. Självstudiekurs PSP skolan #Genileken, mat/godis

Complexity: Easy

Genileken lär hunden att vara kreativ i en inlärningssituation då han aktivt bjuder på beteenden i hopp om att få sin träningspartner att klicka och belöna! Genom att leka genileken blir det lätt att shejpa hunden till olika beteenden eftersom hunden hela tiden aktivt söker ett lönsamt beteende.

8. Självstudiekurs PSP skolan #Klara färdiga... TA DEN!

Complexity: Standard

Klaaara... Fäääärdiga... Ååååå... blir en uppbyggnad av hundens intensitet, förväntan och glädje inför kommande uppgift. Perfekt när man vill skapa ett högt värde för något och där man vill att hunden lägger in en högre växel. "Ta den!" blir en signal för hunden att verkligen attackera sin belöning med full energi och glädje.

9. Självstudiekurs PSP skolan #Ta tag i halsbandet

Complexity: Easy

För att hunden inte ska associera att vi tar tag i halsbandet med ”nu är det roliga slut, jag blir uppkopplad” eller någon annan typ av frustration så är det viktigt att vi tränar detta i samband med både hantering, passivitetsträning och inkallning.

10. Självstudiekurs PSP skolan #101 saker att göra med en låda

Complexity: Easy

Den här leken går ut på att att skapa en kreativ och påhittig hund som aktivt utforskar nya föremål med en mängd olika beteenden. 101 saker att göra med en låda lär hunden att på egen tass utforska och testa sig fram för att se vad som är ett lönsamt beteende och vad som inte är lönsamt. Att hunden lär sig att vara kreativ och testa sig fram gör framtida träning mycket lättare, såsom exempelvis hinderinlärning i agility.

11. Självstudiekurs PSP skolan #Hantering på bord

När du har tränat på hanteringen i ryggsäcken och hunden blivit bekväm med med situationen, då kan ni även träna på att hantera på bord. Det är något som alla hundar kommer att få uppleva då de till exempel besöker veterinären, och om hunden är av ras där mer pälsskötsel behövs så behöver de vara bekväma med att stå på trimbord och liknande. Om hunden blir ängslig eller visar någon form av obehag då han blir uppburen på bord, låt bara hunden sitta en kort stund och under tiden bjuder du på godbitar ifrån godis högen. Lyft sedan ned honom och avsluta träningspasset, men upprepa den här processen regelbundet tills hunden är bekväm med hela situationen. Inte förrän då kan du börja lägga in korta hanteringsmoment.

14. Självstudiekurs PSP skolan #Inlärning av frisignal

För att lära in stadga och impulskontroll på ett effektivt sätt gäller det att hunden först och främst förstår betydelsen av frisignalen. Då hunden hör sin frisignal ska han omedelbart bryta sig position och kasta sig efter sin belöning, vilket vi tränar till i följande övningar.

17. Självstudiekurs PSP skolan #Korridorleken

Complexity: Standard

Med den här leken skapar man rätt respons på inkallnings signalen redan från början. Med korridorleken har vi skapat en situation där hunden gör rätt vid varje repetition, detta skapar en perfekt grund för hundens association till inkallnings signalen.

20. Självstudiekurs PSP skolan #Balans och självförtroende

Hunden behöver få röra sig fritt i varierad terräng för att utveckla balans i kroppen och ordentliga muskler. Bara att hunden får gå lös i skog och mark gör att han får ökad kroppskontroll. Att låta hunden balansera på olika ting tränar balanssinnet ytterligare och stimulerar de små och balanserande musklerna.

22. Självstudiekurs PSP skolan #Bowlingleken, steg 1

Complexity: Easy

Bowlingleken är en lek med mycket action där vi får in "lek effekten" även med mat belöningar. Genom att få upp aktivitetsnivån gör det hunden mer störnings tålig och det ökar även värdet på belöningen.

25. Självstudiekurs PSP skolan #Handtarget

Complexity: Easy

Att lära hunden att trycka sin nos i handen på sin människa har många fördelar, det är en kunskap som sedan kan användas i apportering, inkallning, kontakfältsträning (agility), i trick träning osv...

29. Självstudiekurs PSP skolan #Leksaksberget

Complexity: Standard

Den här leken går ut på att lära hunden att kunna skifta mellan olika leksaker och engagera sig med den du väljer. Ofta har hunden någon favoritleksak, och om denna finns med så vill inte hunden leka med något annat. Att jobba sig igenom favoriserande på ett tidigt stadie gör hunden både lätt belönad och lätt tränad då han accepterar alla typer av belöningar och leksaker. Leken lär även hunden att ignorera störningar (så som andra lekande hundar) och behålla fokus och engagemang i leken med dig.

30. Självstudiekurs PSP skolan #Shejping - Plocka upp leksak från golvet

Att hunden plockar upp leksaker och andra föremål är en förutsättning för att hunden sedan ska apportera. Apportering är en grundkunskap av både nytta och nöje. För tävlingshunden är det ett måste, från moment i lydnaden till att kunna belöna hunden med jakt belöningar, allt kräver en hund som kommer tillbaka med leksaken eller föremålet. Apportering är även till stor nytta i vardagen, från att hunden kommer tillbaka med leksakerna till att de kan hämta dina tofflor eller posten när den kommer.

35. Självstudiekurs PSP skolan #Korset

Korset är en bra övning för att lära hunden att ta kontakt och behålla fokus och koncentration trots störning. Övningen lär också hunden att sluta låsa sig vid godbitar eller leksaker och istället fokusera på sin uppgift. Det här är en bra grundfärdighet inför exempelvis fotgåendet.

40. Självstudiekurs PSP skolan #Följsamhet & Fokus, backaträning

Ett fotgående är något som behövs i de flesta sporter, dock kan de se lite olika ut beroende på vad din sport/gren är. Från en perfekt position vid hundförarens vänstra sida med med full kontakt, fokus och koncentration i lydnaden till att "jaga" förarens sida i agilityn. Det är inte alla gånger hunden ska gå på vänster sida, i bland annat freestyle, heelwork to music och agilityn ska hunden kunna vara följsam på både vänster och höger sida. Den här övningen lär hunden att behålla fokus på dig och samtidigt skapar den ett värde din sida/dina sidor. Övningen är även bra för att skapa värde för följsamheten i vardagen.

41. Självstudiekurs PSP skolan #Two toy game

Complexity: Standard

Att hunden kommer tillbaka med leksaken efter ha vunnit den i kamp alternativt jagat ifatt leksaken ger dig fler belöningsmöjligheter. Det förbättrar även samspelet, kommunikationen och leken er emellan. Den här leken ger grundkunskaperna i apporteringen. Att starta leken i på en begränsad yta (hall, korridor eller liknande) optimerar chanserna för ett snabbt och lyckat resultat.

42. Självstudiekurs PSP skolan #Klossen

Complexity: Standard

Klossen är en bakdels kontrollövning där hunden lär sig att använda sin bakdel på ett medvetet sätt. Klossen är ett pedagogiskt sätt att lära hunden att göra fina ingångar till fotposition och lägger även en fin grund till fotgåendet och följsamheten.

44. Självstudiekurs PSP skolan #Dead or Alive, steg 1

Dead or Alive är en lek med massor av lärdomar som kan utvecklas i princip hur långt som helst. I de första stegen lär sig hunden att skifta mellan olika leksaker, släppa på "tack", behålla självkontroll och inte gripa leksaken förrän "Ta den!"

45. Självstudiekurs PSP skolan #Kull!

Complexity: Easy

En rolig lek som lär hunden att bokstavligen slänga sig om emot dig på inkallningssignal. Kull går ut på att få hunden att blixtsnabbt reagera på given inkallningssignal och störta in till dig.

47. Självstudiekurs PSP skolan #Indianleken

Ju mer ankare vi är i slutet av kopplet ju mindre följsam blir hunden. Vi får en utåtriktad hund som varken bryr sig eller uppmärksammar vad som händer i vår ända av kopplet.

48. Självstudiekurs PSP skolan #Dead or Alive steg, 2

Complexity: Standard

Dead or Alive är en lek med massor av lärdomar som kan utvecklas i princip hur långt som helst. I de första stegen lär sig hunden att skifta mellan olika leksaker, släppa på "tack", behålla självkontroll och inte gripa leksaken förrän signalen "Ta den!"

55. Självstudiekurs PSP skolan #Skål-lekar

Med endast en eller ett par skålar kan vi träna hunden till en mängd olika färdigheter, inte minst att vara följsam i kopplet, men i förlängningen även utan koppel. Skålövningar kan även vara ett effektiv sätt att lära hunden impulskontroll och skillnaden mellan olika belöningssignaler. Det är ett lättillgängligt sätt att träna på och kräver som sagt inte mer en ett gäng skålar och dina belöningar.