Susan Garrett´s Handling 360

logo handling360Jag är så nöjd och så imponerad av Susan Garrett´s nya handling system, och upplägget är helt outstanding! Själv har jag ju ingen hund jag kan tävla med för tillfället, eller möjligtvis, kanske jag och Ice kommer att köra någon tävling då och då när det hålls lokala tävlingar. Men i så fall bara för att utvärdera kunskaper. Jag får vänta med det aktiva tävlandet till nästa hund helt enkelt och istället och fokusera på att träna på dessa nya grunder med gossarna istället. Det viktiga är ju att JAG lär mig och sätter mig in i systemet, och även fast jag aldrig kommer att tävla med Flash igen (han har spondylos ryggen) så kommer jag utbilda honom och Ice i systemet, det är hur roligt som helst, och hoppa en massa höga hinder behöver vi ju absolut inte göra. Oavsett om jag har möjligheten att tävla eller inte så kommer jag att fortsätta att utveckla mina kunskaper inom agility träningen, det finns liksom inget roligare att träna! Å det är ju inte som om hundarna bryr sig om vi tävlar eller inte, det är ju för min skull, träningen är för hundarna, det är då vi har som roligast tillsammans. Å träna kan vi göra i modifierad form.

Det är väldigt kul att ha kurser också, och se andra ekipage utvecklas och växa tillsammans.

Det underbara med det här nya systemet är hur tydligt och konsekvent det blir för hunden, och förlåtande det är, om man kan säga så? Tajmingen behöver inte vara perfekt alla gånger, man behöver inte vara på exakt rätt ställe, de verbala signalerna ger hunden all info de behöver för att klara situationen ifråga. Men, ju fler verbala signaler desto mer hundträning så klart! Dock är alla övningar upplagda så pedagogisk i lager på lager av grundkunskaper så träningen bara flyter. I love it med andra ord 😉

För er som är nyfikna på vad handling är startar jag en nybörjarkurs i agility handling 21 april, anmälan här!

, ,