Utan motivation har du ingenting alls

För er som följt den bloggen ett tag har med största sannolikhet läst en hel del om Flash, min brunkaka som ändrade hela min syn på hundträning då han kom in i mitt liv.

Flash var inte som mina andra hundar, ingenting var självklart med honom. Mycket tror jag så här i efterhand också handlade om hans rädslor och ängslighet inför livet. Han var inte intresserad av godbitar eller leksaker. Trots att jag hade tränat hund i många år innan Flash kom in i mitt liv så lämnade han mig “kliandes i huvudet”. Hur göra jag nu då? En rädd och ängslig hund som inte var intresserad av mina belöningar… Där startade min resa till den hundtränare och instruktör jag är idag.

Det här är vad det hela handlar om, motivation!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wNL0O5kJK-A&w=640&h=385]
Alla hundar kommer inte förprogrammerade att älska de vi har att erbjuda i belöningsväg, men det går att skapa. Belöningsmotivation, lek och belöningsutveckling är nu grunden i alla mina kurser, workshops och föreläsningar. Utan motivationen har vi ingenting, inte i ett belöningsbaserat system i alla fall. Och långt ifrån alla hundar klarar av att tränas korrigeringsbaserat. Tänk er min Flash som redan var en rädd och ängslig hund, lägg på obehag där och ni kan ju föreställa er vart det hade barkat av.
Nyckeln är att skapa en hund som VILL! En hund som VILL samma sak som du!
Ointresset är som bortblåst hos Flash, de som ser honom idag kommer nog att svårt att tro att han en gång i tiden sa “nej tack…” Idag skulle han ALDRIG säga nej tack till mig eller mina belöningar, ALDRIG!
Idag utstrålar han ren och skär glädje, energi och vilja när vi tränar, så pass mycket att han har svårt att hålla sig till en sak i taget ibland 😉 Han är helt perfekt, precis som alla mina gossar, helt perfekta, för de är mina❤️❤️❤️❤️

 

, , , , ,