Hundens jaktbeteende

Jaktbeteendet fascinerar mig, och när jag tränar är det ofta olika delar av hundens jaktbeteende jag använder mig av. Olika typer av jakt och kamplekar är en stor del av mitt belöningssystem och jag ser till att förstärka upp de delar som kommer att gynna min träning och vårt samspel.

När hunden får utforska sin jaktlust på egen tass och upptäcker rushen av att få jaga efter grannens katt eller haren i skogen får hundägaren ofta problem. Det går längre inte att styra hunden i miljöer där andra djur vistas och både hund och det andra djuret kan komma till skada. Personligen anser jag olovlig jakt är ett stort problem. Jag har hört allt för många skräckhistorier om när en jaktsituation gått väldigt snett, många gånger med en död hund som konsekvens, för att inte tala om skadade djur.

Under förra årets konferens arrangerat av Hundutbildningsgruppen var ämnet just hundens jaktbeteende. Här finns ett ett flertal föreläsningar av olika föreläsare om hundens jaktbeteende. Lyssna gärna på dem, speciellt om du en hund som jagar på eget bevåg.

Imorgon startar jag upp en överfull antijaktskurs för Hundens Hus och rekommenderar alla i gruppen att lyssna på dessa föreläsningar som komplement till kursen.

Har du också problem med olovlig jakt och vill ha hjälp startar jag en till Antijaktskurs i Haninges stora Hundhall där vi har underbara träningsytor att jobba på! Anmälan hittar du här 🙂

Jaktlekar är en klar favorit! 😉

 

, , , , , , ,