Vad är det vi stoppar i våra hundar?

Jag har länge varit skeptisk till torrfoder och en mängd andra saker vi ger våra hundar, men av ren lathet har jag inte satt mig in i foderindustrin.
Men för ca 2 år sen (tror jag?) så gav vi upp på det mesta av torrfodret och gick över till färskfoder.
Dock har det inte känts helt ok i magen ändå… Jag har alltid funderat på om det är bra att ge samma mat hela tiden? Rent logiskt (för mig) så är det inte bra, oavsett hur bra maten är.
Vi äter ju inte så! Vilda djur äter ju inte så! Varför ska våra hundar det?
Vi äter (i bästa fall) en varierad och balanserad kost. Hur nyttigt kan det vara att äta samma sak varje dag?
Nu har jag varierat mellan de olika varianterna Vom og hundemat har, men, det är fortfarande samma märke. Alla märken har säkerligen sina recept, och åter igen, precis som vi äter, så tror jag på variation.
För att lära mig lite mer beställde jag den här dvd,n.

20130711-102742.jpg
Å jajemensan, här blev mina tankar om hundmat bekräftade! Variation ger balans över tid. Så nu har all torrfoder rykt (finns så klart bättre och sämre torrfoder som med allt annat, men vi har valt att ta bort det helt) och vi varierar mellan fler olika märken färskfoder och varianter (olika protein källor) som dessa märken erbjuder.
Vi ändrade även Nisses (vår kissemiss) käk efter den här filmen, väldigt upplysande. Något riktigt skrämmande var tuggbens industrin, fy fan säger jag bara! Aldrig mer! Nu står endast köttben och märgben på menyn då gossarna behöver få sitt tugg och gnag behovet tillfredsställt.
Den här artikeln bekräftar all info dvd,n hade om tuggben, läs den! Så hemskt skrämmande!

Nu ska jag ut och leka med pojkarna, å färska kycklinghjärtan står på menyn som belöning 😉

, , , , , , ,