Från busfrö till det här!

Något av de mest glädjande med mitt jobb är att se utvecklingen hos mina kursdeltagare. Alla fyrbenta (precis som vi) kommer med sina styrkor och sina svagheter, vissa färdigheter behöver man knappt träna med en del hundar medan samma färdighet kan vara en riktig utmaning för en annan.

Som jag brukar berätta på mina kurser så var min Lucky ett riktigt busfrö när han var liten och en av de hans “hyss” var att han alltid tog sina leksaker och drog iväg med dem. Han ville absolut inte komma tillbaka med leksakerna! Jag brydde mig inte så mycket om det för jag tränade inte speciellt mycket med leksaker på den tiden (tyvärr!!!), men som 8-åring när han började med agility fick han lära sig att komma tillbaka med grejerna 😉

Det finns fler hundar än mitt älskade busfrö som gärna behåller leksakerna för sig själv, som inte vill komma tillbaka och ännu mindre lämna av leksaken! Risken är ju då att man använder sig ännu mindre (om alls) av lekbelöningar eftersom man inte får tillbaka leksaken….

Men det går ju att träna! 😀 Kolla bara in Rizzo, som med matte Desirée går min Lekutvecklingskurs, han ville inte heller komma tillbaka eller lämna av leksaken. Är de inte imponerande?! 😀

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TRU_rb6Ugao&w=640&h=385]

 

, , , , ,