Respektlös Snooby och smart Flash

Både Snooby och Flash brukar stå under Mimmi när hon äter för att äta upp allt hennes spill. Nu måste jag strama upp reglerna ordentligt för Snooby som inte alls respekterar Mimmi, han kan gå in i henne, under, framför… och aktar sig inte ALLS! När hon står stilla är det inte ett problem, men när hon är i rörelse hinner hon inte alltid stanna eller vika av när “divan” kommer och tar sin plats. Igår var olyckan framme, jag var ute och gick med hela flocken, Mimmi och sönerna. Snooby går in framför hovarna på henne (och förväntar sig lugnt att hon ska flytta undan) men denna gång hinner hon inte och Snooby blir trampad på ena bakbenet. Som tur var gick det bra och han haltade bara en stund men sen gick det över. Väl tillbaka på stallplan gör byrackan likadant, går rakt ut framför henne igen när hon är på väg tillbaka ned till hagen, då blev jag rasande och fräste på honom så han flög iväg!

Nu sätter jag reglerna för hur han får röra sig runt den stora damen då han inte fixar att respektera ett behörigt avstånd själv.

En mycket smartare Flashy hittar mer säkrare alternativ på att äta Mims rester utan att behöva stå framför hovarna på henne 😉 Snooby var förvisad från platsen och fick sitta på 2 meters avstånd och vänta på att damen var klar innan han fick leta rester.