Klättring och balans

Jag upptäckte förra vintern hur förstärkande det var för grabbarna (speciellt Ice) när jag berömde och klappade händerna när de flög upp i en snöhög. Snöhögarna blev som magneter som bara drog upp hundarna till toppen, och så fort jag berömde dem drog de vidare till nästa. Superba aktivering och träning för musklerna tyckte jag, att springa uppför och klättra aktiverar ju hela kroppen men framförallt rygg och bakdel. Lovely!

Nu när vi bor “i skogen” och promenerar i terrängen ofta gör jag samma sak, berömmer när de på egen tass drar upp i bergen, balanserar på stenar, stubbar, fallna träds rötter osv…. Det betyder att jag inte behöver ta de allra jobbigaste vägarna utan det sköter gossarna själva 😉 Visst går jag också i bergen men försöker ändå ta de lite bekvämare vägarna. Jag vill dock ändå att pojkarna ska klättra så mycket som möjligt, därav berömmet när de jobbar uppåt. Detta har gett samma effekt (åter igen, speciellt på Ice ;)) som vid snöhögarna. Det är som bergen har en magnetisk effekt, han flyger upp, tittar på mig och väntar in berömmet. Så fort jag sagt att han är duktig, drar han vidare mot nästa mål, ofta med Flashan i släptåg 😉

Så, det är mitt tips till er alla såhär en fredag förmiddag, ut i skogen och låt hundarna klättra och balansera, det bygger upp starka och balanserade muskler. Lär dem att själva hitta föremål att klättra och/eller balansera på. Även att bara springa på ett ojämnt underlag med rötter, fallna träd och allt annat skogen bjuder på tränar hundarnas muskler och kroppskontroll, så ut och njut av våren och de goda bieffekterna terrängen har på hundarnas (och din! ;)) kropp!

Nu sticker vi ned till stallet och hämtar Mimmi så även hon får en runda i bergen!

Trevlig helg allihop! Själv har jag nattskiftet hela helgen, så jag förväntar mig av att ni njuter av helgen åt mig med 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,