Ledig helg & kantarellsök

Stod inte ett smack inbokat i kalendern denna helg, vilket behövdes känner jag… Men inte blir det någon slappar helg för det. Gud vad mycket det finns att göra när man har tomt! Har just spenderat de sista 3-4 timmarna med att sopa löv och barr, började med altanen och gick sedan över till framsidan där asfalten är TÄCKT av löv och barr. Är inte klar på långa vägar heller! Missförstå mig rätt, det är inte så att jag klagar, jag är ENORMT tacksam att jag har en tomt att sopa löv på 😉

Innan jag bestämde mig för att ta tag i alla “höstrester” så tog jag och pojkarna och utforskade skogen på baksidan av huset, har aldrig ens gått upp på tomten och sett mig omkring så jag kände att det var dags. Flash blev överlycklig, han ÄLSKAR när vi går rakt ut i skogen, han bara springer av lycka, tycker terräng är döballt, likaså lillebror som vill klättra i varenda berg han ser. När vi närmaste oss tomten igen såg jag ett par kantareller en bit bort, jag bestämde mig för att leka lite med Lucky och skickade honom på “sök kantarell”. Hade ingen aning om han skulle markera dem eller inte, det var ju år sen vi höll på att träna detta, men jodå! Han drog ned nosen i backen och började leta, när han kom fram till de två kantarellerna jag sett satt han sig och tittade på mig. “Här är dom mamma” 🙂 Så sööööt! Jag plockade upp en kotte från backen och började leka med honom, sen kom jag att tänka på att Marie sagt till mig att om man hittar kantareller finns det förmodligen fler på samma område. Så efter en liten lekstund tog kotten och bad honom leta igen. Å visst hittade han fler! 😀 Min duktiga lurvpelle!

20111008-173636.jpg