Vibrations platta

Vi har beställt en vibrations platta till hundarna! (Och oss ;)) Jag är sååååå glad att jag har möjlighet att kunna göra det här för mina söner, nu ska dom “spa behandlas” tränas och underhållas precis så mycket det behövs!

Snooby har ju en del sviter av sin gamla erlichia (fästing sjukdom) som vi hela tiden får ta hänsyn till, och ofta känner vi oss begränsade för att Snobby vill så mycket mer! Han är som en pigg 3-4 åring som tycker livet är toppen och vill vara med och uppleva allt 🙂 Men ibland sätter lederna stopp, han kan inte ta ut sig så mycket som han vill utan att bli lite stel och ibland halt, så vi anpassar hela tiden aktiviteterna och intensiteten så han håller sig ifrån krämporna. Han har dock blivit mycket bättre på Karis medicin! Men vi vill att han ska bli ÄNNU bättre!

Lucky har ju utvecklats något enormt sen vi kom igång med agilityn för ett år sedan, det är som om han blivit yngre igen. När vi började så kunde han inte träna som Flash & Ice, jag tog det väldigt lugnt med honom, tränade bara korta stunder, låg nivå på hopphindrena osv… Ändå blev han stel och halt ibland, men han ville ju ändå vara med, han bara sken! Så jag kunde inte neka honom, tänkte inte på att få upp honom till tävlingsnivå utan bara ha kul med honom eftersom det gjorde honom så lycklig att få vara med. Men, gossen blev ju bara bättre och bättre! Mindre och mindre stel, orkade och ville mer, blev gladare, piggare, busigare, och därmed växte det successivt fram att även Lucky skulle få tävla. Det enda “problemet” vi haft på banorna har varit en hel del rivningar. Han har inte haft någon bra hoppteknik, men även den har nu blivit 100% bättre (mycket på grund av Karis medicin är jag övertygad om!), tycker inte att han river mycket mer än Flash & Ice nuförtiden, kanske aningen mer. Kan den här vibrations plattan hjälpa till att hålla min älskade galna Lucky Luke frisk och kry på agility banan (där han älskar att vara!) så länge som möjligt så är den värd sin vikt i guld!

Flash & Ice får ju världens bästa start i livet, de får nu möjlighet att regelbundet få behandlingar och förebygga skador och krämpor genom alla de olika träningsprogrammen. Kan det bli bättre? De får ett eget hemma spa! 😉

Alla fyra kommer att få ha världens nytta av den, för att inte tala om mig & Goran, vi ska då också använda den. En present till hela familjen med andra ord!


Vibrationsträning innebär:


Ökad muskelstyrka: Under ett pass som varar ca 5 minuter är större delen av muskelfibrerna i de involverade musklerna aktiverade. Detta ger en tydlig ökning av både styrka och muskelkraft.
Ökad flexibilitet: Ökar cirkulationen och värmer upp muskler och senor i kroppen vilket ökar flexibiliteten och smidigheten i kroppen. Löser upp spänningar, koaguleringar och fastsittande kroppsvävnader.
Aktiverad cirkulation: Under ett pass arbetar musklerna som en pump som för in blod även in till de minsta blodkärlen upp till 50 ggr per sekund. Detta säkerställer att cellerna får bränsletillförsel väldigt fort. Som ett resultat kommer kroppen att dräneras från slaggprodukter mycket fortare vilket leder till ökad cellförnyelse.
Förbättrad koordination samt stabilisering: Eftersom alla kärl i kroppen stimuleras samtidigt, ökar både den yttre och inre muskulaturens koordination. Reaktion och balanssinnet utvecklas också och ger en omedelbar förbättring. Dessutom har man sett en reducering av smärta samt ökad bendencitet.

 

Läs mer om vibrationsträning/behandling här.

,