Härmaträning

En riktigt bra dag på Clicker Expo! Dagen startade med en föreläsning av Kathy Sdao, en av mina absoluta favoriter, hög energi, action action action! Ingen tid slösad där inte 😉 Ämnet var signaler, det jag är så värdelös på att träna, eller rättare sagt LAT! Jag älskar att shejpa fram nya beteenden, men när det sen kommer till att sätta beteendet på signal är jag en riktig slarver. Nöjer mig med att jag kan få dem att utföra beteendet, men jag generaliserar sällan (om någonsin?!) signalen, och jag jobbar inte på stimuluskontroll. Shame on me…
Men jag har haft (och har) som plan att ändra på det, jag började med Lucky innan jag åkte. Hann även med ett pass med Flash och Snooby. Och nu är jag super taggad och har fått en massa ny tränings insperation av energi paketet Kathy 😀 Vill hem och träna hundarna!!!!

Resten av dagen har Ken Ramirez stått på schemat med det intressanta ämnet Concept Training. Vi spenderade första delen lyssnandes på Ken’s föreläsning om “härma” träning. Ken förklarade och visade film på hur de lärde hundar att på signal (copy) härma en annan hunds beteende.
Ex. Hund A sätter sig med, du säger “härma” (copy) till hund B som då ska imitera vad Hund A gör/gjorde.

Efter lunch var det precis det hundarna (och mattarna!!) fick träna på. Något jag definitivt kommer att testa på när jag blivit duktig och noggrann med signal inlärningen 😉

Mycket bra dag helt enkelt!