Dagens träning

Var svettig!!! Jäklar vad jag fick röra på fläsket under träningspasset, vi hade samma upplägg som igår men idag låg fokus på FART och häftiga fartfyllda belöningar för att få upp ännu mer glädje, motivation och fart såklart 😉 Så, med tre hundar, ja, det blev en del action för mig med andra ord! Hundarna får ju i alla fall regelbundna pauser!

Utmaningen är signaldiskrimineringen på hindrena, de har hela gänget svårt för. Jag står (stilla) på olika platser i förhållande till två olika hinder som ligger bredvid varandra, igår & idag var det tunnel och slalom, ger endast den verbala signalen för respektive hinder. Sen är det upp till gossarna att faktiskt lyssna och ta rätt hinder utan någon som helst handling hjälp från mig. Låt mig säga så här, nu märks bristerna i att jag sällan sätter saker och ting på signal och strävar efter stimulus kontroll. Jag tränar gärna fram beteenden (och det är allihop jätte duktiga på) men sällan tränar jag in signal (har tyckt att det är lite tråkigt), och dom bristerna märks nu! Så nu blir det hårdkörning med signalinlärning 😉

Först var tunneln bara en fälla vid slalomingången, det var inga problem alls. Men när jag bad dem att ta tunneln, nä, då blev det knepigare… Blev ju facit på hur jag tränat och vad jag behöver ändra på 🙂