Dags för lite kredit!

Om ni läste förra inlägget så skvallrade det om min frustration över  hundägare som inte riktigt tar sitt ansvar och tränar ordentligt innan de utsätter hunden för allt för svåra situationer där hunden måste göra ett val som de inte är redo för (komma på inkallning istället för att springa in på fotbollsplanen och vara med i matchen ;)) Nog om det nu!

Nu ska jag passa på och ta upp två av mina kursare som är helt amazing helt enkelt! Dessa kursdeltagare har gjort ALLT jag har bett om, gjort varenda övning, tagit till sig vartenda råd, och satt dem i verk. Dom har lagt ned tid, energi och framför allt hjärta och glädje i träningen av deras bästa vänner, de har frågat, frågat och frågat när de har undrat något, de har engagerat sig till 100%! De har fått super fina resultat och bör vara SÅ stolta över sig själva för allt de har sett till att lärt sig och framförallt, allt de har gjort. För som “the big man” Mr. Bob Bailey säger…. “Training is a mechanical skill” (Träning är en teknisk färdighet) alltså, hur mycket man än tar åt sig och förstår teoretiskt, så måste man sätta kunskaperna i verk, och träna sig själv på att kunna leverera tydlig och korrekt information. Träning ger färdighet heter det ju 😉

Så, all kredit till dig Matilda för allt du gjort för Boris under den korta tid du haft honom, det är mer än vad många gör under hela hundens liv! Och för att bevisa att precis alla kan få imponerande resultat oavsett kunskapsnivå så kan jag berätta att Matilda är första gångs hundägare! 🙂 Hon har lagt ned tid, pengar och energi på att lära sig de mesta möjliga för att ge Boris en sån bra start som möjlighet, hon har hela tiden haft höga mål och målinriktat jobbat för att nå dem. För att inte nämna all tid, energi och DYRA pengar som hon lagt ned (och fortfarande gör) för att komma till rätta med Boris hälsoproblem. Det är vad jag kallar ta ansvar och vara en seriös, kärleksfull och omtänksam hundägare!

OCH Eva, som kontaktade mig för att familjen hade problem med sin Kerry Blue kille Cedric (finns med i min DVD “HUNDTRÄNING den busiga vägen”) som inte gillade andra hanhundar något vidare, de bevisade att det går att lösa alla problem så länge hunden är frisk och får rätt träning 🙂 Tyvärr fick inte Eva & familj njuta av deras träningsframgångar speciellt länge då Cedric blev dödssjuk 🙁 MEN, i tragedin kom en ny stjärna in i familjen, Frankie, och nu en alldeles ny liten tös 🙂 Båda hundarna jättebra tränade! Den lilla busiga tösen har fått världens bästa start och blir tränad VARJE dag med övningar och tips vi går igenom på valpkursen, som Eva berättade på valpkursen igår, “två frukostar och tösen hade lärt sig gå fint vid sidan”, är det inte underbart?! Denna familj tar sitt hundägande på största allvar och gör allt för att hundarna ska ha det så bra som möjligt och kunna njuta av friheten. Härligt jobbat!

Självklart har jag haft och har jag många duktiga kursare som är super de med! Det är bara att dessa två har utmärkt sig lite extra med deras fullständiga hängivenhet till att lära sig och att träna deras hundar, så jag tyckte det var på sin plats att ge dem de krediten de så förtjänar och jag hoppas även att de kan inspirera andra att följa i deras fotspår 🙂