Vad är det som händer?

Kolla in klippet och ge mig din uppfattning av vad som händer, inte kan jag tro att hunden kan räkna osv… Jag letar efter något “tecken” något som hunden “plockar upp på” från sin husse. Tycker att han flyttar undan gobiten nån/några millimeter när hon kommer till rätt tal, sedan presenterar han gobiten igen för att hon ska slicka nästa tal. Eller?!?! Precis som storyn om hästen, Hans den kloke (tror han hette så?) där Hans ägare höll andan (omedvetet) tills hästen hade krafsat rätt tal med hoven. Det visade sig att när ägaren inte kunde talet kunde inte hästen det heller. Alla som har studerat inlärning har hört den här storyn, så när jag hittade det här klippet vandrade direkt min tanke till hästen Hans som jag läst om i inlärningslitteratur. Inte kunde han räkna, däremot var han extremt skickigt på att uppfatta subtila signaler från sin ägare! 😉 Precis som Hans ägare trodde att hans häst kunde räkna så tror jag att denna husse faktiskt tror att hans hund räknar. Skulle detta studeras av forskare tror jag att de även här skulle komma på vad det faktiskt är som ger hunden information.

Vad tror du?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NAazhPnAd2Y&hl=sv_SE&fs=1&]