Papegoja?

Sen jag gick Chicken Camp förra sommaren och fick träffa en mängd olika djurtränare  från hela världen har jag varit sugen på att åter träna andra djur, inte bara hund. Dels för att jag älskar djur, men även för att utvecklas som tränare och skaffa mig mer erfarenhet. I hund världen är det lätt att snöa in och dra “mänskliga” slutsatser om sin hund och sina träningsresultat. När man tränar andra djur (som hönsen) var det inte lika lätt att skylla på hönan om någonting gick snett, där var det bara att gå tillbaks till sig själv och fundera på vad man kunde göra annorlunda. Tror många tränare som tränat andra djur än hund har en sundare inställning till träning och ser till inlärningslagarna mer än om man endast tränar hund. Ingenting jag vet, bara någonting jag fått för mig! Jag vill i alla fall träna fler djur 😉

Så, i alla fall… Jag har funderat på en papegoja, har haft kontakt med en uppfödare som nu har 6 månaders ungar, men… Har jag tid??? Hur mycket tid krävs för att få en välmående individ som kommer trivas i vår flock?? Lika mycket som en hund?? Har ingen erfarenhet av fåglar och vill absolut inte ta mig an ett djur som jag sedan inte har tid för. Ska en goja in i vårt hem så ska den ha det bra, precis som hundarna, men vad kvävs för det? Har redan bestämt att när vi flyttar till hus ska vi ha misse också, som även den ska bli tränad såklart 😉 Någon form av gnagare skulle också vara trevligt. Men inte så länge vi bor i lägenhet. Katt vet jag vad som krävs, hund vet jag vad som krävs, “gnagare” vet jag vad som krävs, men papegoja… Ingen aning!!

Är det någon som har någon erfarenhet av dem så får ni gärna berätta, det viktiga för mig är att jag är säker på att den lille skulle få det bra hos oss, att vi har den tiden det skulle krävas.

Uppfödaren jag varit i kontakt med har nu en liten pojke kvar, en svarthuvad vitbuks papegoja. Erfarenhet någon? 😀