Olovlig jakt

Linda & Cheri och Mia & Bella planerar aktivering för att kompensera upp jaktbehovet.

Dagen har spenderats med ett gäng mattar och deras fyrbenta som har en försmak för att jaga, allt från fåglar till rådjur till katter. Som vanligt gick vi igenom en hel del teori och en del praktisk träning blev det i kvälls solen, anfådda mattar och törstiga hundar fick sedan återhämta sig  den sista timmen när vi gick igenom övningarna vi gjort och pratade läxa tills nästa söndag. Fokus har legat på att få kursarna att förstå jakt beteendet, hur det kan kompensera jaktbehovet genom ett anpassat aktiverings schema och hur de kan träna hundarna i bland annat en säker inkallning. Nästa söndag blir det utveckling av inkallningen, skvallerträning, stoppsignal och en brytsignal. Min stora förhoppning efter dagens teori & praktik är att kursarna förstår vikten av att faktiskt stå för “gasen” i hundens liv och inte bara “bromsen”.

Antijaktkursarna på Ryttis 30/5 2010

, ,