Liten och rolig grupp

Dagen har spenderats ute på Ryttarstadion med en gäng hussar, mattar och deras hundar som gillar att jaga. Det var en riktigt trevlig och rolig grupp att ha, verkar ha stort intresse för sina fyrbenta och hur de ska träna dem på optimalt sätt. De ställde många frågor vilket för mig tyder på stort intresse, så det blev en hel del diskussioner och tränings snack 🙂 Jag hoppas verkligen att de når önskade resultat och har kul med hundarna under resans gång!

En av sakerna som vi kom in på ett flertal gånger var hur viktigt det faktiskt är att “gasa” sin hund, det kan finnas rädslor och reservationer för att trigga igång hunden så hårt som jag rekommenderar att vi gör i speciellt Antijaktsträningen. Det förstår jag! Har man fått råden att hela tiden dämpa sin hund och jobbat efter det så kan det vara svårt att känna sig bekväm med att faktiskt röja loss med sin fyrbente. Men jag är övertygad om att så länge man balanserar upp den höga aktivitetsnivån med lugn och passivitet så gör man ingen skada, tvärtom! Någonstans ska ändå energin ut, eller??? Jag vill koppla ruschen och den höga aktivitetsnivån till mig istället för exempelvis att jaga hare. Jag älskar att gasa mina hundar!!!! 😀 Försöker hela tiden hitta nya vägar till den där extra växeln, och jag har långt ifrån stressade hundar, tvärtom, de är coola och lugna, de får ju upplopp för all energi 😉 Men i lek och aktivitet med mig och inte genom att hitta på egna sätt att få “kickar”.

Kan man få en överstimulerad och stressad hund?? Visst!! Om passivitet inte är kopplat till aktivitet, hunden måste kunna gå ned i varv och slappna av för att få tillgång till lek och aktivitet igen. Se “Gas & Broms” i min DVD “HUNDTRÄNING den busiga vägen” 😉

, , ,