Inlärning under vila

Jag är övertygad om att mycket av inlärningen sker under vila. Har du varit med om att du kämpar för att träna in något, ser inga direkta super resultat, men efter ett uppehåll när du försöker igen så sitter det bara!?!?
Precis det hände med Ice och störningsträningen i slalomen, han fixade det mesta men inte om jag kastade en boll tvärs igenom slalomen. Antingen drog han ur slalomen och stack efter den eller så stannade han helt. Stanna började han göra efter att jag sagt “oj!” när han drog ur, då fattade han snabbt att han var på fel väg. Men han fattade inte vad det var han skulle göra, att inte dra iväg efter bollen var bara för mycket för min jakt tok!
Så jag började att bara “tappa” bollen när han var i den näst sista porten, så fort han avslutat hela slalomen fick han sin “ta den” signal. Successivt “tappade” jag bollen tidigare och tidigare så han var tvungen att fullfölja hela slalomen för att få tillgång till bollen. Jag “tappade” även bollen närmare och närmare slalomen och honom, det fixade han. Men jag kunde inte kasta bollen, speciellt inte tvärs framför näsan på honom!
Jag lät det va och tränade inte på dessa störningar på ca 1,5-2 månader, och när jag i tisdags försökte igen så bara funkade det!! Kunde kasta bollen tvärs igenom slalomen och han ignorerade störningen och fullföljde hela slalomen!! 😀 Testade på olika ställen, precis i början, mitten, slutet… Spelade ingen roll, han blev kvar. Så vad har hänt under tiden vi bara lät det va??? För det var ingen liten skillnad, det var stor skillnad i hans beteende. Inlärning måste ske i vila också!! 😀

Vad tror du?

,