Hinderfokus

Eftersom Lucky är väldigt kontakttränad så tittar han alldeles för mycket på mig istället för på hindret framför honom, vilket självklart är en stor nackdel. Så i förrgår började jag att träna honom i hinderfokus, alltså, ha fokus på hindret framför dig istället för att titta upp på mig. Idag fick lön för det lilla vi gjorde sist, han visste exakt vad han skulle göra för att få hoppa hindret och jaga ifatt sin leksak, titta på hindret! Det första han gjorde när jag ställde upp honom var att titta upp på mig för att sedan snabbt titta på hindret, OK! och så fick ha dra 🙂 Än så länge står jag bredvid honom, nästa pass ska jag lämna honom och kliva fram och ställa mig bredvid hindret. Det kommer att bli en utmaning för gossen, titta på hindret istället för att titta på mig som står precis bredvid. Ska bli intressant att se hur han löser det 😉

Jag e duktig!