Vaktar det mesta

Sen Flash var liten valp har han haft en benägenhet att vakta saker från dom andra hundarna, aldrig någonsin mot mig, Goran eller andra människor, men andra hundar. Det han vaktar mest är mig, kommer någon av de andra när Flash är hos mig så börjar han hota och säga åt dem att hålla sig på avstånd. Det har även hänt att gossen har vaktat soppåsar, strumpor och annat strunt. Inte för att det har ställt till med några problem, för de andra bryr sig inte om honom när han håller på med sina så egenheter. Däremot brukar jag säga åt honom och då lägger han av, men jag ville ha någon signal jag kunde använda i dessa situationer som skulle ändra hans känsla och rikta om sin fokus, så… Nu har jag tränat in att han på signal ska gå och lägga nosen mot någon av de andra hundarna, detta har blivit en rolig lek för Flash och han gör det med glad attityd och ofta viftande svans. När det nu uppstår en situation där han börjar vakta mig från någon av de andra ber jag honom att istället pussa den som kommer, han ändrar direkt attityd och situationen är löst. ´

Så här ser leken ut…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2COH8KCcrxs&hl=sv_SE&fs=1&]