Det börjar närma sig…

Jul & nyår är bara ett stenkast iväg, jättemysigt för många men en jobbigt och ångestfylld tid för andra. Jag pratar om smällare, fyrverkerier och rädda hundar. Igår avslutades Skott & ljudträningskursen med en gäng hussar, mattar och härliga hundar som alla har mer eller mindre rädsla inför höga ljud/smällar. Alla har visat framsteg under kursens gång men i ärlighetens namn så behövs det mer tid, denna träning går inte att stressa fram. Så de avslutande råden var att fortsätta träna, ta till hjälpmedel och göra det absolut bästa för att inte rädslan ska bli värre under jul & nyårstiden, för att sedan i slutet av januari använda alla nya träningskunskaper i lugn och ro under årets gång. Då finns det en stor chans till att jul & nyår kan bli en tid att se fram emot istället för att fasa 🙂

Här kommer lite råd för jul & nyår…

Sätt in en D.A.P, använd även D.A.P halsband under den värsta tiden. (finns hos vet och apoteket)

Sätt hunden på Zylkene (finns hos vet. och apoteket)

Öka motionen, både fysikskt och mentalt. Töm hunden på energi.

Res bort till lugnare miljö om möjligt.

Inackordera hunden på pensionat i lantlig miljö ca 55 min utanför stockholm. Tel 0176-161 91

Få hjälp av homeopati www.homeopaten.se Tel 026-126022

Kontakta instruktör för hjälp med träningsplan eller gå kurs efter jul & nyår så ni har året på er att träna!

Lycka till!