“Blåsa” busigt…

Efter förra helgen började jag fundera mer över varför det här med apportering är en sån källa till problem för många… Egentligen skulle jag inte alls gå igenom apportering överhuvudtaget med Besöks & Terapihundsgruppen men alla ville ha tips och råd hur det kunde komma vidare. Det är något som gör apporteingen så allvarligt, men så fort lättsamheten kommer in flyter bara träningen på 🙂 Låt hunden göra fel! Varför är vi så rädda för att hunden ska göra fel? Det är ju information det med, vad spelar det för roll om hunden spottar ut apporten innan signal? Ooops! Ingen big deal! Dessa resultat fick jag efter 3 korta träningspass med Ice, jag till och med försökte att få honom att misslyckas genom att hålla upp och visa gobiten så fort han grep tag om apporten. Klart att han spottade ut den! Men vad spelar det för roll? Lite busigt snodde jag undan apporten och gobiten så fick han försöka igen, efter några “blåsningar” fick jag detta…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kc-CguCZ0Vo&hl=sv&fs=1&]