Imponerande Ice

Underbara lilla pojke :)

Underbara lilla pojke 🙂

Lärare på Valpkursen den här gången blev Ice, jag har i princip alltid med med en eller två av grabbarna för att kunna visa övningar mm… Känner mig smått handikappad när jag inte har med mig någon av mina partners när jag håller kurser och utbildningar, det fattas liksom nåt om inte någon av dom är med.
Under en av övningarna idag satt jag Ice på stanna kvar och de andra hundarna skulle få hälsa en i taget på min söta gosse. Övningen gick ut på att lära de andra valp och unghundarna hur de skulle bete sig för att få komma fram och hälsa på en annan hund, alltså inget drag och slit i kopplet! Det glada vilda små liven fick lära sig att de mest lönsamma var att vända om till matte eller husse eller åtminstone sluta dra i kopplet och sätta sig för att få springa fram och hälsa på Ice. En läxa de lärde sig ganska fort, ju snabbare de blev lugna och stilla eller frågade matte/husse om lov ju snabbare kom de fram till Ice. Nu till min imponerande lilla kille, vilken självkontroll säger jag bara! Han satt där han satt, hundar kom farandes och pussades, hoppade och flög runt honom i ren glädje! Men min älskade lilla pojka bara satt och hälsade lugnt och sansat, repetition efter repetition. En 6 mån Bordercollie pojke! Inte illa lilla Ice, du imponerar mer och mer för varje dag, är oändligt stolt över att du är min 🙂