Bra dag!

Jag & Trond har haft en riktig bra dag med många bra träningspass, vi har båda fått våra höns att gå hela banan utan några belöningar mitt i och vi har nu lagt in nya beteenden i kedjan. På höna nr 1 har vi lagt in ett nytt beteende, dra i en gummisnodd, och på den andra hönan har vi lagt in två nya beteenden, diskriminera mellan två leksaksbilar och dra i en gummisnoldd. När hönan kommer upp för stegen finns det nu två små leksaksbilar där, en röd och en grön. Hönan ska alltid, oavsett i vilen ordning de står, putta ned den gröna bilen och sedan den röda. Detta beteende har varit en utmaning att lära in, men vi har haft ett bra samarbete och hjälpt varandra komma över utmaningarna våra hönor gett oss. Här är ett litet klipp från hur det såg ut när vi började introducera de nya beteendena i kedjan (banan)… http://www.youtube.com/watch?v=0Qa9_xxT8hU

"The master" går igenom vad som ska hända näst...

"The master" går igenom vad som ska hända näst...