Höger & vänster

Ett av våra små projekt är att Flash & Ice ska lära sig vrida kroppen till höger & vänster på signal så jag kan använda mig av dessa signaler på Agilityplan. Så när tillfälle har getts på jobbet så har vi tränat på att killarna ska snurra runt, det är ju inget svårt beteende att träna in, det gick på ett kick 😉 Däremot att få dem att snurra åt rätt håll på signal är det lite mer jobb bakom, nu har vi hunnit träna fredag & lördag 1-2 ggr. En gång på kvällen och en på morgonen. Så här långt har vi kommit…  http://www.youtube.com/watch?v=pAnGHVFFhus  Nu ska jag försöka finslipa och generalisera deras förståelse för höger & vänster (för dem ska dessa signaler betyda vrid kroppen åt respektive håll), de ska kunna utföra detta vid min sida, framför mig (det kan dom nu) och även när jag står bakom (de står med baken mot mig, vi tittar åt samma håll) och självklart på håll. När detta sitter ska jag lägga in signalerna vid hinder.

Kongen e äntligen min!

Kongen e äntligen min!