En riktig spexare

Eftersom jag vill ha kreativa hundar som gladligen bjuder på beteenden och testar sig fram för att nå framgång i form av mat, gobitar, lek, frihet eller vad det än är de vill ha för tillfället, så har jag bland annat fångat beteenden genom att kasta matbitar på lilla Gremlin när jag själv har ätit. Det har resulterat i att han bjuder på en massa beteenden så fort jag sätter mig vid baren för att äta, och ibland leder det till smakbitar och ibland inte. Detta gör att han inte deppar ihop eller bli osäker om han inte blir förstärkt, han testar bara vidare om det är något annat som är lönsamt. Ibland är de det och ibland inte, de gånger ingenting fungerar lägger han sig bara och vilar eller går och leker för sig själv. Är det inte underbart?! Alla dessa lärdomar under ett par måltider. Allt behöver inte vara “aktiv” träning, sanningen är ju faktiskt att den största delen av tiden så tränar vi inte (tror vi alla fall, vilket självklart inte är sant eftersom inlärning sker hela tiden!). Så, kan vi bli skickliga på att SE saker vi tycker om som våra hundar gör och förstärka dem, då har vi helt plötsligt ändrat hela vår situation! Fokusera på vad du vill ha, se det, och förstärk det, och gör detta till vardag! Då lovar jag  att du kommer att bli lika stolt över din vovve som jag är över mina älskade pojkar 🙂 Kika på klippet när Ice balanserade på kotten från den stund jag satt mig ned för att äta frukost tills jag var klar, utan att ramla ned en enda gång! Husse började filma när han stått på där i 3-4 min…

http://www.youtube.com/watch?v=DP0DyjMpqDI

Vi har fått nya leksaker av husse och matte :)

Vi har fått nya leksaker av husse och matte 🙂