Antijaktskolan online öppen!!

För att kunna ge hunden friheten av att kunna gå lös krävs en väl fungerande inkallning, och vid jaktproblematik behövs även stadga, impulskontroll och förmågan att lystra och svara på signaler trots i hög aktivitetsnivå. Det är en förutsättning för att hålla hunden trygg, säker och respektfull mot sin omgivning. Och självklart även för att hålla hunden skadefri då många hundar och vilda djur blir skadade under olovlig jakt.

Att träna hunden till att lystra på inkallning ger inte bara en hund som kommer när du kallar utan skapar en god relation där hunden ser ett värde i samspelet med sin människa. Det är en viktig grundkunskap som ger möjlighet till frihet under ansvar. Genom roliga och effektiva lekar och övningar kommer hunden att lära sig att älska komma när du kallar!

Vi kommer även att bygga upp hundens impulskontroll, stadga och förmåga att lystra på dina signaler (kommandon) trots i upphetsat tillstånd vilket är A och O för att få full kontroll över hundens beteende vid störningar, inte minst andra djur.

Antijaktskolan är upplagd i lager på lager av grundkunskaper med start i lek och belöningsutvecklingen för att alla ska få de absolut bästa resultaten. Kursen passar alla, allt ifrån valpar och unghundar som vill träna i förebyggande syfte, till omplaceringshundar och vuxna hundar som redan jagar på egen tass. Kursen är skapad i fyra block med lek och belöningsutveckling som första block, inkallning som andra block, stadga och impulskontroll som tredje block och signalkontroll vid hög aktivitetsnivå som fjärde block. Allt du behöver för att få en jaktfri hund!

Antijakskolan är den bästa och bredaste grunden hunden kan få! Den är upplagd över 17 veckor så alla kursdeltagare hinner ta sig igenom alla övningar och bygga upp hundens kunskap och samarbetsvilja från grunden på ett pedagogiskt sätt, och eftersom det är en online baserad kurs finns det inga tider att passa, utan ni tränar och leker när det passar just er. Lektionerna släpps med jämna mellanrum för att göra det extra lätt att följa upplägget. Alla släppta lektioner, kursmaterial, instruktionsfilmer, text och bilder finns tillgängligt dygnet runt i online klassrummet. Följ kursen via datorn eller ta med den ut när ni ska träna och logga in via surfplattan eller smartphonen!

Första lektionen av lek och belöningsutvecklings delen öppnar mån 29 aug. Lektionerna släpps måndagar, onsdagar och fredagar, det vill säga, tre lektioner i veckan. Sammanlagt är kursen upplagd i 44 lektioner!

Lek och belöningsutvecklings delen, 10 lektioner
Inkallnings delen, 16 lektioner
Stadga och impulskontroll, 8 lektioner
Signalkontroll i hög aktivitetsnivå, 10 lektioner
Antijaktskolans sista lektion släpps 9 dec och därefter har du tillgång till allt kursmaterial ända fram till 31 dec! Allt för att du ska ha möjlighet att ta dig igenom hela programmet och fokusera extra på de delar just du och din hund behöver öva på. På 4 månader hinner alla få de kunskaper som behövs för att kunna träna sin hund till en samarbetsvillig och lydig kompanjon, även i skog och mark.

Under kursens gång har alla deltagare tillgång till att ställa frågor om lektionerna och ladda upp egna träningsfilmer (högst 3 min) för personlig feedback. Detta görs i kommentarsfältet under respektive lektion. För att lägga upp film behöver du ett Youtube eller Vimeo konto.

, , , , , , ,

 • Matilda

  Hej Kickan!

  Jag undrar om du har några tips på hur jag kan få min hund (valp på fem månader) att går bättre i koppel..eller lös också såklart men det fungerar ju inte förrän det går att lita på att hon håller sig vid mig. Jag försöker under våra promenader tänka att kopplet inte är på och belönar henne så fort hon tar kontakt, hittar på oförutsedda saker som exempelvis att leta godis, hoppa upp på en bänk, gå balansgång osv. Jag har alltid fokus på henne och håller aldrig på med telefon etc. under våra promenader. Det går väldigt bra och när jag ber henne stanna osv. så gör hon det, men så fort det kommer till hundmöten så ska hon baaaara fram till den andra hunden. Det spelar ingen roll vad jag gör, ibland har jag försökt att vara rolig och börja springa lite och det hakar hon på, men det får inte henne att förstå att hon nästa gång ska låta bli hunden eller människan som passerar..

  Jag går på valpkurs och kursledaren har sagt åt oss att korrigera hunden genom att nypa tag vid höften, men min tjej svarar inte riktigt på den typen av korrigering. Då tipsade hon mig att använda mig av vatten och ja, det funkar väl till viss del men det känns som att det går att lösa på ett bättre sätt än att säga “nej” och spruta vatten på henne så fort hon drar ifrån mig.

  Så, har du något riktigt bra tips?;)

  • Kickan Nikolic

   Hej!

   Ni är varmt välkomna på en privatträning så kan vi se till att du får effektiva verktyg att träna detta.

   Med vänlig hälsning, Kickan